Süt reçelli brownie nasıl yapılır?

Süt reçelli brownie tarifini çok beğeneceksiniz!



Süt reçelli brownie tarifini çok beğeneceksiniz!
Chefschool'un eğitmen şefi Devran Karaalp, süt reçelli brownie tarifi verdi!
 
Malzemeler:
200 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
385 gr esmer şeker
4 yumurta
200 gr un
¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
35 gr kakao

 
Süt reçeli için:
2 litre süt
3 su bardağı toz şeker
2 çubuk vanilya
1 çay kaşığı karbonat

 
Yapılışı:
Süt reçeli için geniş bir tencerede süt, şeker ve çubuk vanilyaları karıştırıp ısıtın. Karbonatı ekleyin ve kısık ateşte 1 saat kaynatmaya devam edin. Vanilya çubuklarını tencereden çıkarın ve karışımı koyu karamel renginde olana kadar 1.5-2 saat pişirin. Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şekeri çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tereyağlı çikolatayı ekleyin. Karışımın yarısını 22 santim ebadında kare fırın kabına dökün ve üzerine süt reçelinin yarısını dikkatli bir biçimde yayın. Çikolatalı karışımı ekleyip üzerine kalan süt reçelini yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun!



d6df5754511e48bdbd6e32d8d45888fa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEMEL BİNİCİLİK EĞİTİMİ ATIN YÜRÜYÜŞ ŞEKİLLERİ

En iyi 10 Binicilik Kulübü

At ve binicilik hakkında bilinmesi gerekenler