Evde sirke yapmanın yolları
Evde sirke yapmak artık çok kolay. Size vereceğimiz tariflerle siz de kendi doğal ve sağlıklı sirkenizi yapabilirsiniz.

Evde sirke yapmak artık çok kolay. Size vereceğimiz tariflerle siz de kendi doğal ve sağlıklı sirkenizi yapabilirsiniz.
Elma sirkesi
Malzemeler
2 kilo elma
1 litre su
Yapılışı
Elmalar iyice yıkanmalıdır. Daha sonra küçük parçalara keserek katı meyve sıkacağından geçirilerek suyu çıkartılır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli unsur hava ile olan temasıdır. O yüzden geniş ağızlı cam bir kavanoz seçmeye özen göstermelisiniz.
Meyvenin suyunu kavanoza doldurduktan sonra bir tülbentle ağzını sıkıca kapatınız. Sıcak olmayan loş bir yerde saklayınız. Her gün bir defa karıştırınız ki havalandırma işlemi gerçekleşerek çabuk sirkeleşsin.
Elma sirkeniz üç ile altı hafta içinde olmaya başlayacaktır. Siz her gün tadına bakarak sirke kıvamına geldiğini kokusundan da anlayacaksınız o aşamaya geldiğinde bir tülbent yardımıyla sürerek ev yapımı sirkenizi yapmış olacaksınız.
Üzüm sirkesi
Malzemeler
1 kilogram üzüm
3 litre su
1 dilim ekmek
Kaya tuzu
Bir avuç nohut
Yapılışı
Üzümleri bol su ile iyice yıkayın saplarıyla birlikte esip püre haline getirin. Daha sonra geniş ağızlı cam bir kavanoza suyunu koyun ve ağzını bir tülbent yardımıyla kapatınız.
1 hafta bu şekilde loş bir ortamda bekletiniz ki sapları da yumuşasın bu esnada renginin değiştiğini sirke rengine yaklaştığını göreceksiniz.
Ortalama 2 hafta içerisinde sirkenizi sürerek başka bir kavanoza aktarın. İçerisine ekmek içi, birkaç nohut ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyerek kavanozun ağzını kapatın 40 gün içerisinde ev yapımı sirkeniz hazır olmuş olacaktır.
290f9ff2b2e44f0b92b66de7cfb08eaf
Evde sirke yapmak artık çok kolay. Size vereceğimiz tariflerle siz de kendi doğal ve sağlıklı sirkenizi yapabilirsiniz.
Elma sirkesi
Malzemeler
2 kilo elma
1 litre su
Yapılışı
Elmalar iyice yıkanmalıdır. Daha sonra küçük parçalara keserek katı meyve sıkacağından geçirilerek suyu çıkartılır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli unsur hava ile olan temasıdır. O yüzden geniş ağızlı cam bir kavanoz seçmeye özen göstermelisiniz.
Meyvenin suyunu kavanoza doldurduktan sonra bir tülbentle ağzını sıkıca kapatınız. Sıcak olmayan loş bir yerde saklayınız. Her gün bir defa karıştırınız ki havalandırma işlemi gerçekleşerek çabuk sirkeleşsin.
Elma sirkeniz üç ile altı hafta içinde olmaya başlayacaktır. Siz her gün tadına bakarak sirke kıvamına geldiğini kokusundan da anlayacaksınız o aşamaya geldiğinde bir tülbent yardımıyla sürerek ev yapımı sirkenizi yapmış olacaksınız.
Üzüm sirkesi
Malzemeler
1 kilogram üzüm
3 litre su
1 dilim ekmek
Kaya tuzu
Bir avuç nohut
Yapılışı
Üzümleri bol su ile iyice yıkayın saplarıyla birlikte esip püre haline getirin. Daha sonra geniş ağızlı cam bir kavanoza suyunu koyun ve ağzını bir tülbent yardımıyla kapatınız.
1 hafta bu şekilde loş bir ortamda bekletiniz ki sapları da yumuşasın bu esnada renginin değiştiğini sirke rengine yaklaştığını göreceksiniz.
Ortalama 2 hafta içerisinde sirkenizi sürerek başka bir kavanoza aktarın. İçerisine ekmek içi, birkaç nohut ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyerek kavanozun ağzını kapatın 40 gün içerisinde ev yapımı sirkeniz hazır olmuş olacaktır.
290f9ff2b2e44f0b92b66de7cfb08eaf
Yorumlar
Yorum Gönder